Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

NAZIV PROJEKTA: MADE IN-LAND - MAnagement and DEvelopment of INLANDs
FOND: Europski fond za regionalni razvoj (EFRR)
OPERATIVNI PROGRAM: INTERREG Italija - Hrvatska 2014. - 2020.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 2.218.069,31 €
PRORAČUN ZA SVEUČILIŠTE U ZADRU: 93.725,20 €
INTENZITET POTPORE: 85 %
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Odjel za geografiju
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1. siječnja 2019. – 30. lipnja 2022.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt MADE IN-LAND (Održivo upravljanje ruralnim područjima) nastoji uspostaviti sinergiju između 2 različita, ali međusobno povezana dijela teritorija: obalno područje i zaobalja. Fokus programa je na prirodnoj i kulturnoj baštini zaobalja koja je napuštena ili neiskorištena, a posjeduje veliki potencijal. Projekt želi razviti korisnu strategiju međusobne suradnje između obalnog područja i zaobalja u svrhu smanjenja pritiska na obalno područje i razvijanja potencijala unutrašnjosti. Projekt razvija nova rješenja koja su fokusirana na ekološke, kulturne, funkcionalne i produktivne međuovisnosti između obalnih područja i zaobalja.

CILJEVI PROJEKTA: Povećanje zaštite i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih dobara i uspostava prekogranične suradnje koja će otvoriti potencijale dobara zaobalja kroz zajedničke inovativne načine integriranog upravljanja, marketinga i promocije. Glavni rezultati projekta su poboljšanje ekonomskog i teritorijalnog razvitka zaobalja.

NOSITELJ PROJEKTA: regija Marche, Ancona

PARTNERI: Sveučilište u Camerinu, općina San Leo, općina Riccia, Agencija Molise Verso il 2000, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Upravno tijelo za upravljanje parkovima - Romagna, AZZRI - Agencija za ruralni razvoj Istre.

Više o projektu možete saznati ovdje:

Galerija