Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora

NAZIV PROJEKTA: Kompetencijski standardi nastavnika pedagoga i mentora
FOND: Europski socijalni fond (ESF)
OPERATIVNI PROGRAM: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 3.999.740,00 HRK
BESPOVRATNA SREDSTVA (EU): 3.999.740,00 HRK
INTENZITET POTPORE: 100 %
ULOGA NA PROJEKTU: Nositelj
SASTAVNICA: Odjel za pedagogiju
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 22. ožujka 2019. - 22. ožujka 2022.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Okosnica projekta „Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora“ jest postizanje prijedloga za za standardizaciju zanimanja i kvalifikacija za nastavnike općih predmeta, strukovne nastavnike, nastavnike- instruktore letenja i pedagoge. Danas ne postoje takvi standardi ili nisu usklađeni s HKO-om, za razliku od onih za odgojitelje i učitelje koji su već prethodno izrađeni. Za mentore različitih profila tekođer ne postoji program cjeloživotnog učenja, kojeg je potrebno izraditi u okviru ovog projekta.

CILJEVI PROJEKTA:

  1. Unaprjeđenje i razvoj programa cjeloživotnog učenja za stjecanje nastavničkih kompetencija, nastavnika- instruktora letenja i mentora te preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studijskog programa pedagogije.Uz unaprjeđenje i razvoj programa, projekt obuhvaća i set aktivnosti koje će pomoći u tom procesu.
  2. Razvoj postupaka osiguravanja kvalitete u studijskim programima i programima cjeloživotnog učenja, unaprjeđenje modela projektne nastave, vježbaonica i mentorskog rada te kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja.

PARTNERI: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“)Sveučilište u Zagrebu (PMF)Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Filozofski fakultet)Sveučilište u Splitu (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti)Sveučilište u Rijeci (Filozofski fakultet)Sveučilište u Zagrebu (Filozofski fakultet)

Više o projektu možete saznati ovdje:

   

Galerija