Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

JOINSEE - Example of Excellence for Joint (Degree) Programme Development in South-Eastern Europe 

NAZIV PROJEKTA: JOINSEE - Example of Excellence for Joint (Degree) Programme Development in South-Eastern Europe 
PROGRAM: TEMPUS IV
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.077.020,00 
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Odjel za sociologiju
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 15. siječnja 2009. - 14. siječnja 2012.
TIP PROJEKTA: Znanstveni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt ima za cilj prijenos multilateralnog znanja prilikom razvoja nastavnih planova i programa za združene ili dvopredmetne studijske programe razvojem i provedbom četiri zajednička združena studijska programa u regiji Zapadnog Balkana. Proces provedbe bit će popraćen aktivnostima koje osiguravaju održivost i osiguranje kvalitete zajedničkih programa te osiguravaju model najbolje prakse u regiji Zapadnog Balkana. Prema rezultatima analize problema, zajednički model razvoja zajedničkog kurikuluma bit će od velike važnosti za sveučilišta Zapadnog Balkana na njihovom putu u Europski prostor visokog obrazovanja. To uključuje sažetu provedbu bolonjskih reformi uključujući pristup usmjeren na učenika. Razvoj kurikuluma s jedne strane uključuje znanstvene aspekte određenog tematskog područja. S druge strane, postoji niz administrativnih i akademskih aspekata koji se moraju rješavati u procesu razvoja.

CILJEVI PROJEKTA:

  1. Razviti i uspostaviti 4 zajednički razvijena i obostrano priznatih studijskih programa u skladu sa svim aspektima Bolonjskog procesa.
  2. Osposobiti članove sveučilišta o specifičnostima razvoja kurikuluma.
  3. Osigurati modele i alate za razvoj združenih studijskih programa.
  4. Pripremiti sveučilišta na zapadnom Balkanu za mogućnosti i izazove programa EU.
  5. Stvoriti zajedničku bazu znanja o razvoju združenih studijskih programa na sveučilištima jugoistočne Europe na multilateralnoj osnovi.
  6. Poticati prekograničnu suradnju u jugoistočnoj Europi.

NOSITELJ PROJEKTA: Sveučilište u Grazu

PARTNERI: Austrijska agencija za osiguranje kvalitete i akreditacijuSveučilište u BamberguSveučilište u BarceloniSveučilište u BeograduSveučilište u Bologni, Sveučilište Babes-Bolyai ClujEuropska studentska unijaSveučilište u GroningenuSveučilište u LeuvenuSveučilište u Ljubljani, Sveučilište Ludwig MaximiliansSveučilište u Novom SaduAustrijski nacionalni savez studenataSveučilište u PoitiersuSveučilište u SarajevuSveučilište Luigj Gurakuqi u SkadruSveučilište Sv. Ćirila i Metoda u SkopjuSveučilište jugoistočne Europe, WUS.

Galerija