Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

ILO - Information Literacy Online - Developing Multilingual Open Educational Resources Reflecting Multicultural Aspects

NAZIV PROJEKTA: ILO - Information Literacy Online - Developing Multilingual Open Educational Resources Reflecting Multicultural Aspects
PROGRAM: Erasmus+
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 266.363,00 €
PRORAČUN ZA SVEUČILIŠTE U ZADRU: 29.523,00 €
INTENZITET POTPORE: 100 %
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Odjel za informacijske znanosti
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 29. rujna 2016. - 29. lipnja 2019.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Poseban aspekt projekta tiče se razvoja MOOC-a za šest europskih kulturnih i jezičnih skupina: engleski, njemački, španjolski, katalonski, slovenski i hrvatski. Obraćajući se tri najveće jezične skupine u Europi, MOOC će biti dostupan mnogim građanima s različitim materinjim jezicima. Štoviše, bit će to jedan od prvih MOOC-ova dostupnih na slovenskom i hrvatskom jeziku i kao takav pruža novi inovativni model za razvoj MOOC-a na ova dva jezična područja. Višejezični pristup neće uzeti u obzir samo formalni prijevod, već i kulturološke razlike u različitim okruženjima. Rezultati istraživanja naglašavaju postojanje različitih stilova učenja i poučavanja u različitim kulturnim i jezičnim okruženjima.

CILJEVI PROJEKTA: Glavni cilj projekta bit će masivni otvoreni internetski tečaj (MOOC) za razvoj informacijske pismenosti s naglaskom na studente visokog obrazovanja. 

NOSITELJ PROJEKTA: Sveučilište u Grazu

PARTNERI: Sveučilište u Hildesheimu, Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Barceloni, City Sveučilište u Londonu, Institut za međunarodna obrazovna istraživanja u Njemačkoj.

Više o projektu možete saznati ovdje:

Galerija