Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

EATMOT - Psycho-Social Motivation Associated with Food Choices and Eating Practices

NAZIV PROJEKTA: EATMOT - Psycho-Social Motivation Associated with Food Choices and Eating Practices
IZVOR FINANCIRANJA: CI&DETS
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 0,00 EUR
ULOGA NA PROJEKTU: Suradnik
SASTAVNICA: Odjel za zdravstvene studije
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1. lipnja 2016. - 31. prosinca 2018.
TIP PROJEKTA: Znanstveni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Uloga hrane kao vrijednog saveznika u održavanju dobrog zdravstvenog stanja i sprječavanju ili liječenju bolesti danas je dobro utvrđena kroz bezbroj znanstvenih studija. Višak masti, osobito zasićenih i trans masti, šećera ili soli povezan je s mnogim kroničnim bolestima. Također nedovoljno unošenje voća i povrća, kao rezultat modernih trendova prema konzumiranju visoke razine prerađene gotove hrane, rezultira nedostatkom vitamina, dijetalnih minerala, dijetalnih vlakana, bioaktivnih tvari, kao što su na primjer antioksidansi, među ostalim izuzetno važnim namirnicama sastavnice. Ljudsko ponašanje u vezi s hranom povezano je s brojnim čimbenicima sociološke ili psihološke prirode.

CILJEVI PROJEKTA: Projekt ima za cilj, kroz 7 projektnih elemenata, utvrditi metodologiju za mjerenje održivosti kapaciteta turističke destinacije, nabavit će se oprema potrebna za provođenje istraživanja te će se mapirati turistička atrakcijska osnova destinacija. Kako bi se podigla razina znanja i svjesti o važnosti održivog razvoja turizma destinacije održat će se ljetne škole namjenjene turistima i zainteresiranoj javnosti u kojima će se osvijestiti problem korištenja prostora u turizmu te će provesti edukativna promotivna kampanja usmjerena na lokalno stanovništvo uključenih destinacija. Partneri na projektu dolaze iz turistički valorizirnih destinacija u čijim će se urbanim područjima provoditi ovaj projekt.

NOSITELJ PROJEKTA: Portugal

PARTNERI: Argentina, Brazil, Cipar, Egipat, Grčka, Mađarska, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Srbija, Slovenija, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države.

Više o projektu možete saznati ovdje:

Galerija