Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

E-Quality: Linking Quality and Social Inclusion in Higher Education in Croatia

NAZIV PROJEKTA: E-Quality: Linking Quality and Social Inclusion in Higher Education in Croatia
PROGRAM: IPA IV
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 136.030,32 €
PRORAČUN ZA SVEUČILIŠTE U ZADRU: 20.406,84 €
INTENZITET POTPORE: 80 %
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Odjel za sociologiju
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 22. kolovoza 2013. - 21. veljače 2015.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt E-Quality fokusiran je na razvoj kulture kvalitete koja uključuje promišljanje o socijalnoj uključenosti u visoko obrazovanje na institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Projekt uključuje projektno istraživanje i analizu podataka, razvoj socijalno uključivih procedura za osiguravanje kvalitete na institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj, izradu preporuka za Agenciju za znanost i visoko obrazovanje za socijalno uključive procedure osiguravanja kvalitete na institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj te izradu pilot oznaka kvalitete za socijalnu uključivost institucija visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

CILJEVI PROJEKTA: 

1. Razviti institucionalnu kulturu kvalitete na institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj kojoj bi socijalna uključenost (social inclusion) bila jedna od temeljnih vrijednosti.

2. Razviti socijalno uključive procedure osiguravanja kvalitete na partnerskim institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

3. Osmisliti pilot oznaku kvalitete koja bi se dodjeljivala institucijama visokog obrazovanja u Hrvatskoj koje potiču socijalnu uključenost na svojim institucijama.

NOSITELJ PROJEKTA: Institut za razvoj obrazovanja

PARTNERI: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Sveučilište u RijeciVeleučilište Marko Marulić u KninuUdruga za razvoj visokoga školstva "Universitas"Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

 

Galerija