Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

CAREER - Platform for Career Advice Centres in Croatia

NAZIV PROJEKTA: CAREER - Platform for Career Advice Centres in Croatia
PROGRAM: TEMPUS III
UKUPNA VRIJEDNOST PROJETKA: 126,610.00 HRK
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 15. listopada 2005. - 15. listopada 2006.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Prvi rezultat projekta će biti studija izvedivosti koja će sadržavati sve podatke potrebne za izradu modela centara za profesionalno savjetovanje za svako sveučilište u Hrvatskoj. Drugi rezultat projekta će biti stvaranje modela centara za profesionalno savjetovanje na svim sveučilištima u Hrvatskoj, sukladno potrebama svakog sveučilišta. Treći rezultat će biti izdavanje studije koja će sadržavati zaključke projekta koji se odnose na pokretanje centara za profesionalno savjetovanje. Studija će služiti kao temelj za pokretanje navedenih centara na svim sveučilištima.

CILJEVI PROJEKTA: Glavni cilj projekta "CAREER" jest stvaranje platforme za pokretanje centara za profesionalno savjetovanje (Career Advice Centres) na svim hrvatskim sveučilištima. 

Prvi cilj projekta je anketa koja će poslužiti kao studija izvedivosti za pokretanje centara za karijerno vođenje na hrvatskim sveučilištima, pružajući potrebne podatke za razvoj funkcionalnih modela centara prilagodljivih potrebama svakog sveučilišta.

Drugi cilj je stvaranje modela centara za karijerno vođenje na temelju rezultata ankete koji će poslužiti kao osnova za implementaciju karijernih savjetodavnih centara u skladu s potrebama sveučilišta.

Treći cilj je objava i distribucija dokumenta sa zaključcima u obliku modela centra za savjetovanje o karijeri. To će poslužiti kao referentni alat za pokretanje centara za profesionalno usmjeravanje i lobiranje kod ključnih donositelja odluka na sveučilištima i ministarstvima kako bi se proces ubrzao.

PARTNERI: Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Osijeku, Institut za društvena istraživanja (Zagreb)Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Sveučilište Nikola Kopernik (Poljska), Sveučilište Tadeusz Kościuszko (Poljska), Tehničko Sveučilište (Dresden)Sveučilište u Bristolu

Više o projektu možete saznati ovdje:

Galerija