Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

ACCESS - Towards Equitable and Transparent Access to HE in Croatia

NAZIV PROJEKTA: ACCESS - Towards Equitable and Transparent Access to HE in Croatia
PROGRAM: TEMPUS IV
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 781.242,00 HRK
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: siječanj 2010. - siječanj 2013.
TIP PROJEKTA: Znanstveni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt će rezultirati konkretnim prijedlogom novog sustava financiranja visokog obrazovanja i studentskih potpora u Hrvatskoj koji će se temeljiti na dokazivim činjenicama (eng. evidence-based policy making), koji se može prevesti u konkretne izmjene i dopune zakona i propisa te koji može nadzirati Nacionalna koordinacijska skupina.

CILJEVI PROJEKTA:

  1. Prikupiti podatke o socio-ekonomskom statusu studenata u Hrvatskoj te o modelima financiranja visokog obrazovanja i studentskih potpora u Hrvatskoj te iz zemalja EU, kako bi se procijenila učinkovitost postojećih politika u Hrvatskoj te kako bi se stvorio temelj za njihova poboljšanja.
  2. Izraditi preporuke za okvir koji će unaprijediti socijalnu dimenziju i transparentnost financiranja visokog obrazovanja i studentskih potpora u Hrvatskoj te koji može biti pretočen u izmjene i dopune zakona i propisa.
  3. Pokrenuti Nacionalnu koordinacijsku skupinu koji će pratiti ispunjavanje mjera za pravedan i transparentan pristup visokom obrazovanju.

NOSITELJ PROJEKTA: Tehničko sveučilište Dresden

PARTNERI: Institut za razvoj obrazovanjaSveučilište Jurja Dobrile u PuliSveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Vijeće veleučilišta i visokih školaHrvatski studentski zborInstitut za društvena istraživanja – Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja, Institut za javne financije, Udruga za razvoj visokog školstva Universitas, Sveučilište u Twentu, Sveučilište Corvinus u Budimpešti, Međunarodno sveučilište za društvene i poslovne studije, Sveučilište u Grazu, Sveučilište Mälardalen, Ministarstvo visokog obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Slovenije, Agencija za znanost i visoko obrazovanjeMinistarstvo znanosti obrazovanja i športa, SWE.

Galerija