Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

NAZIV PROJEKTA: 2CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced
FOND: Europski fond za regionalni razvoj (EFRR), IPA II
OPERATIVNI PROGRAM: INTERREG - IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 929.745,82 €
PRORAČUN ZA SVEUČILIŠTE U ZADRU: 150.370,46 €
INTENZITET POTPORE: 85 %
ULOGA NA PROJEKTU: Partner
SASTAVNICA: Odjel za informacijske znanosti
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1. ožujka 2020. – 28. veljače 2022.
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Implementacijom ključnih  aktivnosti, projekt će rezultirati uspostavom IT klastera u Nikšiću i Tuzli, razvojem strategija za uspostavljene klastere, jačanjem IT mreže u Zadru, unaprijeđenim kapacitetima IT klastera u Mostaru, stvaranjem preduvjeta za prekograničnu suradnju IT klastera, razvojem programa mreže Code Hub-ova, razvojem usluga Code Hub-ova za digitalne nomade, razvojem platforme za prekograničnu mentorsku mrežu, organizacijom promotivnih poduzetničkih događaja, unaprijeđenjem postojećih coworking prostora i uspostavom inovativnih laboratorija u četiri uključena grada.

Vodeći partner: Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića implementirat će sve projektne aktivnosti usko vezane uz lokalno područje s posebnim naglaskom na uspostavu IT klastera, unaprijeđenje kapaciteta postojećeg coworking prostora i uspostavu FabLab-a, ali i razvoj prekogranične Code Hub mreže te upravljanje projektom.

Projektni partner 2: Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak iz Mostara implementirat će projektne aktivnosti koje se vežu za lokalno područje, uključujući unaprijeđenje postojećeg IT klastera, jačanje kapaciteta coworking prostora i uspostavu novog FabLab-a. INTERA TP je odgovoran za razvoj platforme za prekograničnu mentorsku mrežu, ali i komunikacijski radni paket, uključujući i razvoj vizualnog identiteta projekta.

Projektni partner 3: Grad Zadar implementirat će projektne aktivnosti fokusirane na jačanje IT mreže u Zadru, organizaciju hackathona i međunarodne tehnološke konferencije te će biti odgovoran za tisak svih promotivnih materijala.


Projektni partner 4: BIT Centar implementirat će aktivnosti vezane uz lokalno područje s posebnim naglaskom na uspostavu IT klastera u Tuzli, unaprijeđenje Code Hub-a Tuzla kroz jačanje kapaciteta i razvoj novih usluga te uspostavu inovativnog laboratorija.

Projektni partner 5: Sveučilište u Zadru projektnim će rezultatima doprinijeti kroz razmjenu i prijenos znanstvenog iskustva te će implementirati aktivnosti fokusirane na jačanje kapaciteta postojećeg Code Hub-a i uspostavu UX laboratorija.

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRP i IPA II fondova Europske unije. Više o programu možete pronaći ovdje.

CILJEVI PROJEKTA: Cilj projekta je doprinijeti jačanju infrastrukture i kapaciteta organizacija u svrhu poboljšanja usluga podrške razvoja poslovnog okruženja u prekograničnom području. 

NOSITELJ PROJEKTA: Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis (Nikšić)

PARTNERI: Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak (Mostar), Grad Zadar, BIT Centar (Tuzla).

Više o projektu možete saznati ovdje:

 

Galerija