Sveučilište u Zadru organiziralo je u okviru projekta TAKE IT SLOW (“Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow”) set radionica kuhanja na temu tradicionalne gastronomije Ravnih kotara. Sveučilište se u okviru projekta odlučilo usmjeriti na područje Ravnih kotara te, konkretno, na bogatu i dugu eno-gastronomsku tradiciju ovog područja. Ravni kotari obiluju različitim oblicima materijalne i nematerijalne te kulturne i prirodne baštine, a svježe namirnice i brojna tradicionalna jela i pića predstavljaju ključne resurse za razvoj kvalitetne turističke ponude ovoga područja.
Radionice su održane 8. i 9. studenog 2022. godine u prostoru 'Zadar Cooking Class', a bile su usmjerene na autohtone namirnice Ravnih kotara te na mogućnosti njihove reinterpretacije u moderna jela koja će upotpuniti eno-gastronomsku ponudu Zadarske županije. Shodno tome, radionice su bile namijenjene kuharima restorana s područja Zadarske županije.
Radionice je vodio renomirani chef Rudolf Štefan, a polaznike je poučio pripremi tartara od junetine, pašte s tartufima i šokolom te jaja u šorbulu.
Za više informacija o projektu TAKE IT SLOW posjetite:
Web: https://www.italy-croatia.eu/web/take-it-slow
Facebook: https://www.facebook.com/takeitslowproject
Instagram: https://www.instagram.com/takeitslowproject/?hl=hr
Twitter: https://twitter.com/takeitslowadria
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_zafmSNyXbnerSDddb2SIw