Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Studenti iz šest zemalja na EU-CONEXUS sportskim igrama

Sveučilište u Zadru i ove je godine domaćin završnih sportskih igara studenata Alijanse Europskog sveučilišta za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima EU-CONEXUS. Sportska natjecanja su prilika za dodatno osnaživanje suradnje među studentima alijanse kao i razvijanje zajedničkog timskog duha. Prvi sudionici stigli su u Zadar u srijedu, 4. svibnja dok je odlazak iz Zadra planiran u subotu, 7. svibnja.

Okupili su se studenti iz šest partnerskih sveučilišta – Sveučilišta u Zadru, La Rochelle, Poljoprivrednog sveučilišta u Ateni, Sveučilišta u Klaipedi Tehničkog građevinskog sveučilišta u Bukureštu te Katoličkog sveučilišta u Valenciji. Oni će u dva dana odmjeriti snage u kombinaciji tradicionalnih sportskih disciplina na našem području; graničara, bacanja potkove, potezanja konopa, orijentacijskog trčanja i boćanja.

- Po odabranim disciplinama vidljivo je kako natjecanje nije kompetitivno, nego prilika za druženje, uživanje na otvorenom i širenje prijateljstva. Tri godine čekali smo na ovakve susrete i siguran sam da ćemo se ubuduće družiti barem jednom godišnje, rekao je na otvaranju natjecanja prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

Osim samog natjecanja predviđeni su obilazak Zadra, glazbeni kviz te brojni drugi sportsko-zabavni sadržaji koji bi trebali pružiti dobrodošlicu u Zadar, na Sveučilište u Zadru, ali i Zaton u kojem će se odvijati sportska natjecanja.