Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Provedeno stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika u području upravljanja kvalitetom odgojno-obrazovne ustanove u sklopu projekta "Budi spreman i kompetentan!"

U sklopu projekta Budi spreman i kompetentan!, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Strukovna škola Vice Vlatkovića je uz podršku partnera, Sveučilišta u Zadru, provela stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika u području upravljanja kvalitetom odgojno-obrazovne ustanove. S ciljem unaprjeđenja kapaciteta sudionika usavršavanja u području vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom, provedena su tri ciklusa radionica i predavanja, na kojima su sudjelovale sljedeće partnerske ustanove: Tehnička Škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Elektrostrojarska obrtnička škola iz Zagreba te Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija.

Prvi ciklus stručnog usavršavanja održan je od 25. do 27. svibnja 2022. godine u prostorijama Sveučilišta u Zadru. Obrađene su sljedeće teme - Upravljanje kvalitetom: Organizacijska razina; Upravljanje kvalitetom: Razina programa i pojedinca; Upravljanje kvalitetom: Inovacije i unapređenja.

Drugi ciklus stručnog usavršavanja organiziran je od 6. do 8. lipnja 2022. godine, također u prostorijama Sveučilišta u Zadru. U sklopu drugog ciklusa obrađene su sljedeće teme - Vrednovanje u obrazovanju; Upravljanje razredom; Komunikacijske vještine; Zdravlje i sigurnost.

Treći ciklus stručnog usavršavanja djelatnika u području upravljanja kvalitetom odgojno-obrazovne ustanove također je organiziran u prostorijama Sveučilišta u Zadru u razdoblju od 31. kolovoza do 2. rujna 2022. godine. Obrađene su sljedeće teme: Akcijska istraživanja – svrha, koraci, prednosti; Metode prikupljanja i analiziranja podataka u okviru akcijskih istraživanja; Profesionalna i osobna dobrobit kao pretpostavka kvalitete odgoja i obrazovanja.

S obzirom na svakodnevne poslovne izazove te potrebu za stalnim unaprjeđenjem kvalitete rada, vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnih ustanova, provedenim stručnim usavršavanjem nastojalo se pridonijeti jačanju vještina i kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te pružiti podršku u stvaranju još kvalitetnijeg i uspješnijeg upravljačkog kolektiva.