Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Početna konferencija projekta "Budi spreman i kompetentan!" i „Bolji uvjeti za učenje kroz rad"

U organizaciji Strukovne škole Vice Vlatkovića, u utorak 3. studenoga 2020. godine, održana je početna konferencija projekata „Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“ i „Budi spreman i kompetentan!“ čija ukupna vrijednost premašuje 63 milijuna kuna.

Na početnoj konferenciji prisustvovali su župan Zadarske županije Božidar Longin, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković te projektni partneri.

Sveučilište u Zadru sudjeluje kao partner u provedbi projekta “Budi spreman i kompetentan!”, a nositelj projekta je Strukovna škola Vice Vlatkovića koja je, kao suvremena strukovna škola, Odlukom o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju koju je donio ministar nadležan za obrazovanje 20. srpnja 2018., i imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru strojarstva. Projekt je usmjeren je na jačanje kapaciteta odgojno - obrazovnih djelatnika te kapaciteta ustanove regionalnog centra kompetentnosti za razvoj i provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja te formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih sukladno potrebama tržišta rada.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz odobreni iznos od 33.693.182,17 HRK. Uz Sveučilište u Zadru, partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar, Tehnička škola Rijeka, Srednja škola Biograd na Moru​,Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola​, Obrtničko učilište Zagreb, Auto Hrvatska automobili d.o.o., Profine Croatia d.o.o.​ I Vaillant d.o.o.

Cilj projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“  je unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića kao regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva s ciljem provođenja učenja temeljenog na radu te povećanja relevantnosti i učinkovitosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u odnosu na potrebe tržišta rada.

Projekt se financira se u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj te njegova vrijenost iznosi 29.924.449,48 HRK. Partneri na projektu su Zadarska županija, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Zadar, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula. Uz partnere, projekt uključuje i sljedeće suradnike: Sveučilište u Zadru, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Sveučilište u Rijeci, Elektrostrojarska obrtnička škola, HSTEC Visokobrzinska tehnika d.d., i SAS strojogradnja d.o.o.

Nakon početne konferencije održan je i drugi sastanak projektnih partnera. Zbog pandemijske situacije, sastanku je prisustvovao dio projektnih partnera, dok su se ostali partneri uključili online preko platforme Zoom. Rasprava je uključivala ukupan pregled odrađenih aktivnosti i planove za realizaciju ostalih.