Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Otvoren poziv „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“.
 
Ovim pozivom direktno se potiče suradnja mikro, malih i srednjih poduzeća sa znanstveno-istraživačkim organizacijama kroz ugovorno istraživanje odnosno namjensko pružanje usluga istraživanja.

MSP-ovima pruža se prilika za jačanje njihovih kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkim organizacijama, a naglasak je stavljen na razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa, s posebnim fokusom na komercijalizaciju inovacija.

Aktivnosti koje se mogu financirati kroz ovaj Poziv uključuju aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodima, uslugama ili procesima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu: To uključuje testiranje proizvoda, usluga ili procesa, ispitivanje istih, demonstracijske aktivnosti te korištenje stručnih i tehničkih znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.

Područje primjene rezultata projekta treba biti u okviru najmanje jednog tematskog prioritetnog područja definiranog u S3, te je povezano s realizacijom najmanje jednog cilja najmanje jednog tematskog prioritetnog područja: 
1.    Personalizirana briga o zdravlju 
2.    Pametna i čista energija 
3.    Pametan i zeleni promet 
4.    Sigurnost i dvojna namjena - svijest, prevencija, odgovor, sanacija 
5.    Održiva i kružna hrana 
6.    Prilagođeni i integrirani proizvodi od drva 
7.    Digitalni proizvodi i platforme. 

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća u skladu s definicijom veličine poduzeća utvrđenom u Prilogu I Uredbe o općem skupnom izuzeću.

Iznos potpore: do 10.000,00 eura po vaučeru, uz maksimalni intenzitet od 85 %.

Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija u postupku pripreme na ovaj poziv može informirati zainteresiranog partnera iz poslovnog sektora vezano uz prijavu i suradnju sa Sveučilištem u Zadru kao potencijalnim pružateljem usluga.

Više informacija o ovom pozivu možete pronaći ovdje.