Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je prvi poziv Dokazivanje inovativnog koncepta (C3.2.R3-I1.01) koji se provodi u okviru Programa dodjele državnih potpora za projekte dokazivanja inovativnog koncepta (nekad Program PoC).

Cilj poziva je povećanje spremnosti za razvoj novih proizvoda i procesa zbog poboljšanih istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta poduzeća i znanstvenih organizacija.

Predmet ovog Poziva je dodjela bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima, te znanstvenim organizacijama za sufinanciranje pretkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije. Financirat će se projekti koji odgovaraju razini tehnološke spremnosti TRL 3-4. Projekti moraju rezultirati novim inovativnim ili značajno poboljšanim proizvodom ili tehnološkim procesom.

Glavne aktivnosti uključuju izradu prototipa i/ili demonstraciju tehničke izvedivosti uz ostale aktivnosti poput: analize tržišta, izrade studije izvedivosti, izrade koncepta i/ili strategije za razvoj i/ili komercijalizaciju proizvoda (studija ili plan za komercijalizaciju), provjere i zaštita intelektualnog vlasništva te upravljanje inovacijskim ciklusom.

Predviđeni iznos potpore po projektu iznosi od 200.000,00 do 500.000,00 kn uz intenzitet potpore od 60-70% za MSP-ove i do 100% za znanstvene organizacije.

Potpore će se financirati kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021.-2026., pod-komponentu C3.2. Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta  i investiciju C3.2. R3-I1 Uvođenje funkcionalnijeg programskog okvira projektnog financiranja istraživanja, razvoja i inovacija. Poziv je objavljen na središnjem informacijskom sustavu NPOO-a.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu privremenog poziva. Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe prijavitelja putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku najranije od 1. rujna 2022. godine do 30. studenoga 2022.

Za više informacija, kontaktirajte Prepoznati centar Sveučilište u Zadru koji djeluje o okviru Centra za projekte, znanost i transfer tehnologija, e-mail: tt@unizd.hr, tel: 023 200 779.