Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Kick-off sastanak istraživačke mreže „Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities“ (RethinkBlue)

Početkom ovog tjedna, 30.10.2023., se u Briselu održao kick-off sastanak istraživačke mreže „Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities“ (RethinkBlue) koja okuplja znanstvenike iz 31 države. Na sastanku je Upravni odbor mreže za predsjednika akcije izabrao doc. dr. sc. Dražena Cepića s Odjela za sociologiju, a za nositelja je Akcije izabrano Sveučilište u Zadru.

Rethinkblue je jedna od 70 istraživačkih mreža (tzv. COST Akcija) koje se od 1.11.2023. započinju financirati kroz EU program financiranja znanosti i istraživanja „COST - European Cooperation in Science and Technology“ u okvirnom iznosu od 600,000 EUR za 4 godine. Mreža je odabrana za financiranje u kompetitivnom natječaju na kojem je stopa uspjeha bila 18%, pri čemu je doc.dr.sc. Dražen Cepić bio glavni predlagač projektnog prijedloga.

Rethinkblue je jedina mreža na ovogodišnjem natječaju koja je selektirana za financiranje i koja ima nositelja iz Hrvatske. Također je prva ikad COST mreža kojoj će Sveučilište u Zadru biti noseća institucija.