Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Radionica za natječaje HrZZ-a, 5. veljače 2020. godine

Dana 5. veljače 2020. godine u prostorijama Multimedijalne dvorane Novog kampusa Sveučilišta u Zadru održana je radionica za Istraživačke projekte IP 2020-02 i Uspostavne istraživačke projekte UIP 2020-02 Hrvatske zaklade za znanost koji su u tijeku. natječaji su otvoreni krajem studenog 2019. godine, a rok za prijavu je produžen 3. ožujka 2020. godine. Trajanje financiranih Istraživačkih projekata je 4 godine, a Uspostavnih istraživačkih 5 godina. Okvirni početak projekata predviđen je za studeni 2020. godine. Programima istraživačkih projekata (IP) i uspostavnih istraživačkih projekata (UIP) financiraju se:

  • temeljna istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o određenom području te su usmjerena na bolje razumijevanja predmeta istraživanja
  • primjenjena istraživanja koja se provode s jasnim tehnološkim, gospodarskim ili društvenim ciljevima

Radionici je prisustvovalo 70 zainteresiranih znanstvenika koji su imali priliku postaviti svoja pitanja i dobiti određene upute izravno od predstavnica Hrvatske zaklade za znanost kako bi  što bolje pripremili svoje projekte prijedloge i imali što uspješniju prijavu na otvorene natječaje.