Ured za znanost, projekte i transfer tehnologija

Festival znanosti 2020.Poštovane, poštovani,

pred nama je 18. Festival znanosti.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je KULTURA ZNANOSTI.

Festival će se održati u vremenu od 20. do 25. travnja 2020.

Aktivnosti možete prijaviti putem web obrasca PRIJAVA.

Temu možete interpretirati na razne načine te se nadamo da je dovoljno široka kako bi vam, kao i uvijek, omogućila kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa. Kao i svake godine, nadamo se da ćete se baviti i drugim, širokoj publici zanimljivim temama. Festival znanosti je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara,  skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada.

Festival znanosti je događanje sa ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znana.

Kao i prethodnih godina, način sudjelovanja na Festivalu može biti različit: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe. Mjesto realizacije aktivnosti može biti na Sveučilištu, a još je poželjnije izvan Sveučilišta na raznim lokacijama po gradu Zadru, okolici grada te susjednim gradovima i županijama radi uključivanja šire javnosti. Svaki predavač/voditelj radionice trebao bi dati i kratki sažetak predavanja/radionice (preporučeno ¼ kartice do maksimalno 1000 znakova) i svoj životopis (preporučeno ¼ kartice do maksimalno 1000 znakova).Te informacije ćemo stavljati na web.

Veselimo se vašem sudjelovanju.

Rok za prijavu aktivnosti je 16. veljače 2020.

Organizacijski odbor Zadar