Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Radionica na temu unaprijeđenja nastavne djelatnosti u sklopu projekta "Kompetencijski standardi nastavnika pedagoga i mentora"

Dana 26. i 27. listopada na Sveučilištu u Zadru održana je radionica na temu unaprjeđenja nastavne djelatnosti u visokom obrazovanju te unaprjeđenja sustava mentorstva Sveučilišta u Zadru  u sklopu projekta UP.03.1.1.03.0056. Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora.

Predavač na radionici bio je trostruki je doktor znanosti, znanstvenik i sveučilišni nastavnik, komunikolog, akademski filmski redatelj, pisac i glazbenik multiinstrumentalist dr. sc. Nikša Sviličić.

Polaznici su tijekom radionice usvojili vrlo širok spektar znanja iz domene uspješne interpersonalne komunikacije i mentorskih vještina, kao i neophodne “alate” za uspješno održavanje nastavnog procesa na nekoliko razina.  Osim navedenog polaznici su stekli znanja o važnosti optimalnog korištenja interaktivnih persuazivnih tehnika u kontekstu predavačke vještne, kao i specifičnosti vezane za mentorski rad i svakodnevnu komunikaciju s kolegama. Također, usavršile su se metode interpersonalne komunikacije, a samim time posredno i nastavnu izvrsnost izvođenja nastave i ostalih aktivnosti u kojima je osim znanja o kolegiju, nužan spektar znanja iz komunkacijsko - prezentacijskih vještina.

Sama radionica pomogla je polaznicima pri stvaranju proaktiviteta u komuniciranju i zauzimanja pozitivnog komunikacijskog stava u tzv. “otvorenoj komunikaciji” tj. interakciji s auditorijem.